Omlouváme se. Nic jsme nenašli.

  • POSLEDNÍ KILOMETRY. POSTNL ROZŠIŘUJE MĚSTSKOU LOGISTIKU BEZ EMISÍ S FUSO eCANTER.

SE SVÝM PLNĚ ELEKTRICKÝM VOZEM FUSO eCANTER REALIZUJE SPOLEČNOST POSTNL IDEÁLNÍ VERZI MĚSTSKÉ DISTRIBUČNÍ DOPRAVY – BEZ EMISÍ A S TICHÝM PROVOZEM.

Myšlenkou iniciativy Stadslogistiek, která se zabývá doručovacími službami, je učinit doručovací dopravu v nizozemských městech inteligentnější a udržitelnější pomocí praktického řešení. Koncept, který PostNL v současné době realizuje se svými partnery mimo jiné v Haagu a Maastrichtu, je vlastně docela jednoduchý: jednotlivé rozvážkové transporty do center měst jsou cíleně slučovány a následně odbavovány čistě elektricky poháněným nákladním automobilem.

PRO OBYVATELE MĚSTA TO V PODSTATĚ ZNAMENÁ MÉNĚ DOPRAVY A MÉNĚ EMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK A HLUKU, COŽ SE MŮŽE ROVNAT ZVÝŠENÍ KVALITY ŽIVOTA.

BEZEMISNÍ FUSO eCANTER PŘEBÍRÁ DODÁVKY DO CENTRA MĚSTA

Zákazníky společnosti Stadslogistiek jsou podniky v centru města, kam běžně zajíždí několik různých dodávkových vozidel denně. Zde přichází na řadu koncept PostNL. Partnery iniciativy jsou místní spediční společnosti s logistickými areály nebo sklady, které jsou vhodně umístěny na okraji města. Vznikly zde takzvané Green City Hubs jako nová centrální adresa pro doručování pro všechny dodavatele. Místo toho, aby jezdili přímo k zákazníkům ve městě, rozvážejí je tam.

Tím se sníží počet vozidel, která v centrech měst urazí poslední kilometry. Pro obyvatele města to v podstatě znamená méně dopravy a méně emisí znečišťujících látek a hluku, což se může rovnat zvýšení kvality života. Pro další zvýšení udržitelného efektu používá společnost PostNL k doručování šest lokálních bezemisních vozidel FUSO eCanter.

Typickým přepravním zbožím je běžný spotřební materiál, jako je papír do tiskáren, káva nebo hygienické potřeby pro zákazníky, jako jsou maloobchodníci, radnice, úřady nebo pojišťovny. Veškeré zboží, které směřuje na stejnou adresu ke stejnému zákazníkovi, společnost Stadslogistiek přebírá a balí společně na palety nebo do vozíků. Od tohoto okamžiku pak přebírají práci vozidla FUSO eCanter.

FUSO eCANTER KOMBINUJE UŽITEČNÉ ZATÍŽENÍ A UDRŽITELNOST

Plně elektrické lehké nákladní vozy nabízejí přesvědčivou kombinaci lokální přepravy bez emisí a užitečného zatížení. S přípustnou celkovou hmotností 7,49 tuny může eCanter převážet náklad o hmotnosti až 3,5 tuny. Jsou vybaveny robustní skříňovou nástavbou s praktickou zvedací plošinou, která řidiči umožňuje bezproblémové vykládání téměř kdekoli.

Díky poloměru otáčení pouhých 13,8 metru (rozvor 12 metrů) je eCanter ideální pro použití v rušných centrech měst s omezeným provozem a jeho dojezd 100 kilometrů bezpečně pokrývá potřeby společnosti Stadslogistiek v oblasti vnitroměstské distribuční dopravy. Večer se eCantery vracejí do příslušných středisek Green City Hub, kde přes noc doplní elektrickou energii a ráno se opět vydají na cestu s novým zbožím.

 

eCANTER PŘESVĚDČUJE ZÁKAZNÍKY PO CELÉM SVĚTĚ

Vozidla FUSO eCanter, která jsou v provozu u společnosti PostNL, jsou šesti z celkem 18 vozidel eCanter, která jsou nyní v Nizozemsku dodána. Na první čistě elektricky poháněné nákladní vozidlo ze sériové výroby spoléhají kromě Nizozemců například také irská poštovní společnost An Post a Deutsche Post DHL.

Vozidla eCanter, která se v malých sériích vyrábějí pro evropský a americký trh v závodě FUSO v portugalském Tramagalu, jsou již v mnoha zemích známá jako spolehlivá dodávková vozidla v různých průmyslových odvětvích. Mezitím je více než 180 vozů FUSO eCanter denně používáno zákazníky po celém světě, včetně měst jako New York, Los Angeles, Tokio, Berlín, Londýn, Amsterdam, Paříž, Kodaň, Dublin a Lisabon.