Omlouváme se. Nic jsme nenašli.

  • ZELENÝ PALEC NAHORU. FUSO CANTER PŘESVĚDČIL ODBORNÍKY NA TERÉNNÍ ÚPRAVY VE SPOLEČNOSTI SCHELLHEIMER GMBH.

SPOLEČNOST SCHELLHEIMER GARTEN- UND LANDSCHAFTSBAU GMBH MĚNÍ SNY SVÝCH ZÁKAZNÍKŮ O ZAHRADĚ VE SKUTEČNOST. PROFESIONÁLOVÉ V OBLASTI ZAHRADNÍ A KRAJINÁŘSKÉ ARCHITEKTURY SE PŘI PŘEPRAVĚ SPOLÉHAJÍ NA FUSO CANTER.

Za minimalistickou zkratkou GaLaBau se skrývá poměrně rozmanité odvětví. To je jasné nejpozději při pohledu na portfolio společnosti Schellheimer GmbH z Wilpoldsriedu u Kemptenu v Allgäu. Ředitel Lars Schellheimer a jeho tým přesně vědí, co je při plánování a navrhování zahrady důležité. Znají všechny možné druhy rostlin, jsou odborníky v péči o ně a používají je nejen k ozelenění zahrad nebo parků, ale také střech nebo fasád. Součástí služeb je také dláždění cest, stavba zídek, instalace osvětlení a dokonce také budování jezírek či přírodních bazénů a mnoho dalšího.

SNADNÁ ÚDRŽBA U NÁS ROZHOVUJE JIŽ DESÍTKY LET. PODLE MÉHO NÁZORU BYLO ROZHODNUTÍ INSTALOVAT SKLÁPACÍ KABINU DO MALÉHO NÁKLADNÍHO VOZIDLA REVOLUČNÍM KROKEM. NĚKDO TO VELMI DOBŘE PROMYSLEL!
Lars Schellheimer, jednatel společnosti Schellheimer GmbH

VŠESTRANNÝ KONCEPT VOZIDLA PRO VŠESTRANNÉ PROFESIONÁLY V OBLASTI KRAJINÁŘSTVÍ

Všestranní profesionálové proto potřebují pro své přepravní úkoly stejně všestranný koncept vozidla. Jak příhodné, že FUSO Canter je v tomto ohledu skutečným „talentem“, protože může sloužit s ideální konfigurací pro jakékoli účely v oblasti terénních úprav. Se svým praktickým designem, vysokou nosností, manévrovatelností, třemi výkonnými variantami motoru, komfortem ovládání a jízdy jako u osobního automobilu, širokou škálou možností montáže nástavby a špičkovým servisem nabízí atraktivní komplexní balíček. Díky tomu je Canter ekonomicky velmi zajímavý pro odvětví, ve kterém hraje doprava důležitou roli, ale zároveň je i důležitým faktorem, který je třeba zohlednit.

Larse Schellheimera, který vede rodinnou firmu již ve druhé generaci, FUSO Canter přesvědčil již dávno: „Snadná údržba u nás rozhoduje již desítky let. Podle mého názoru bylo rozhodnutí zabudovat do malého nákladního vozu sklápěcí kabinu revolučním krokem. Někdo to dobře velmi dobře promyslel“. První 3,5tunový nákladní vůz ve vozovém parku zřejmě zanechal trvalý dojem. Jeho vyklápěcí kabina, která v té době nebyla u menších nákladních vozů samozřejmostí, umožňovala snadné a nekomplikované doplňování motorového oleje nebo brzdové kapaliny.

FUSO CANTER SE PŘIZPŮSOBUJE MĚNÍCÍM SE POŽADAVKŮM

Dnes je na cestách šest vozů FUSO Canter s třístrannou sklápěcí nástavbou v jasně zelené barvě společnosti Schellheimer GmbH. Nejen kvůli stále rozsáhlejšímu portfoliu činností, které specialista na terénní úpravy a zahradní práce a jeho tým v průběhu let nabízí, sází Lars Schellheimer u svých současných vozidel především na vysokou nosnost robustního 7,5t Canteru. Umožňuje tahání těžkých návěsů: „Pokud můžeme naložit sypký materiál z našeho skladu již při první ranní cestě na staveniště, ušetříme čas i peníze. Totéž platí pro poslední výkop dne.“

Se svými pěti hmotnostními třídami od 3,5 t do 8,55 t pokrývá Canter přesně ty lehké tonáže, které jsou v zahradnictví a terénních úpravách obzvláště žádané. Je to první volba, když je dodávka příliš malá, ale těžký nákladní vůz příliš velký.

Zatímco řidiči Canteru ve společnosti Schellheimer potřebují řidičský průkaz třídy C1E pro extra užitečné zatížení, FUSO Canter je oblíbený u mnoha firem v oblasti terénních úprav, zejména ve verzi 3,5 t. Do přípustné celkové hmotnosti 3,5 t lze řídit s řidičským oprávněním skupiny B a s rozšířením na skupinu BE je možné připojit i přívěs o hmotnosti až 3,5 t (zGG).

SPRÁVNÝ POCIT Z JÍZDY A TECHNOLOGIE VE VOZIDLE FUSO CANTER

Když už jsme u toho, Lars Schellheimer často slýchá od svých zaměstnanců, že řízení vozu FUSO Canter je téměř stejně příjemné jako řízení osobního automobilu, a to i jako 7,5tunového nákladního vozu. Volitelná automatická dvouspojková převodovka DUONIC® 2.0 se šesti rychlostními stupni dělá řízení ještě příjemnějším a snazším. K tomu se přidává efektivní a ekologický motor, díky kterému se Canter vždy rychle dostane z jednoho staveniště na druhé. V závislosti na tonáži je na výběr motor o výkonu 130 k, 150 k nebo 175 k. Všechny varianty motoru doplňuje uzavřený a bezúdržbový filtr pevných částic. Automatická regenerace filtru pevných částic funguje spolehlivě, jak mohou řidiči Canteru ve společnosti Schellheimer potvrdit z vlastní zkušenosti.

7,5tunové vozy ve vozovém parku Schellheimer mají kabinu Comfort širokou dva metry. Kdo chce mít ještě kompaktnější rozměry, může si Canter ve variantách 3,5 t a 6 t nakonfigurovat s úzkou, pouze 1,7 m širokou jednoduchou kabinou. Pokud vás tyto dvě varianty neoslovují, protože dáváte přednost přepravě materiálu a posádky najednou, jistě vám bude vyhovovat Canter s 3,5t nebo 7,5t jako kabina pro posádku Comfort se šesti, resp. sedmi sedadly.

FUSO Canter je prostorný nejen na šířku, ale i na délku. Šest rozvorů v závislosti na tonáži od 2 500 mm do 4 750 mm nabízí mnoho možných kombinací. Odpovídající plošinové a sklápěcí nástavby, klasika pro použití v zahradnictví a terénních úpravách, jsou snadno dostupné přímo z výroby. Na seznamu volitelné výbavy modelu Canter nechybí ani 24voltové rozhraní a vývody pro připojení hydraulických čerpadel nebo kompresorů. Možné jsou i další individuální úpravy, například sluneční clona nebo praktický box na nářadí a vybavení.

PRAKTICKÝ SERVIS ZAMĚŘENÝ NA ZÁKAZNÍKA V CENĚ VOZU CANTER

Larse Schellheimere těší, že Canter lze skutečně individuálně konfigurovat: „Jsme velmi rádi, že můžeme vozidla přizpůsobit našim potřebám. Při tak velkém počtu variant však potřebujeme také někoho, kdo nám dokáže odborně poradit. Naštěstí jsou tu zaměstnanci Mercedes-Benz, kteří nám s tím pomohou.“ Zaměstnanci prodejního partnera Mercedes-Benz Autohaus Allgäu GmbH & Co KG v Kemptenu nejenže skvěle poradí před koupí nebo leasingem, ale podnikatele v oblasti krajinářské a zahradní architektury přesvědčil i poprodejní tým. Servis příslušného zastoupení nabízí otevírací dobu přizpůsobenou potřebám zákazníka, kterou lze snadno skloubit s pracovní dobou jeho firmy. „Se službami společnosti Mercedes-Benz jsme velmi spokojeni. Pobočka, která se o nás stará, pracuje ve všední dny do 22 hodin a v sobotu do 16 hodin. To je pro nás velmi důležité, protože vozidla máme obvykle k dispozici až od pátečního odpoledne,“ říká Lars Schellheimer.